Vaginal hälsa: praktiska övningar

Det finns många anledningar att prioritera reproduktiv hälsa. Starkare orgasmer, lägre risk för inkontinens och bättre sex är bara några av de många skälen. Här har vi tagit en titt på några sätt att säkerställa bästa möjliga vaginala hälsa via praktiska övningar.

Det Kvinnliga Könsorganet
Det kvinnliga könsorganet består en myriad av muskellager, kärl och nerver. Men det påverkas även av ett flertal stödmuskler varav bäckenbottenmuskulaturen är den mest påtagliga. Tillsammans bildas ett omfattande komplex av samverkande delar som är avgörande för både allmänhälsa och sexuell funktion.

Övningar & Redskap
Precis som övriga delar av kroppen så behöver detta system regelbunden användning för att inte drabbas negativt. Och muskelförslappning eller dåligt blodflöde är väldigt vanligt förekommande och är ofta en dold problematik som sällan uppmärksammas.

Här har vi tagit en titt på några praktiska övningar som kan hjälpa dig att bibehålla eller återfå bra vaginal hälsa.

 • Produkter på rea
  B Swish Bnaughty Deluxe Vibrating Bullet Raspberry
  272 kr
 • Wearwatch Ägg med trådlös teknologi
  714 kr
 • Lelo Luna Knipkulor Noir – Svart
  637 kr

Knipkulor: Rätt Utförande Utan Ansträngning
Konceptet bakom knipkulor är ganska enkelt. Man placerar dem i vaginan och kniper för att hindra dem från att ramla ur. Viktigt är däremot att särskilja kulor som används för denna sorts övning, och kulor som används för sexuell stimulans.

Dessa kulor har särskilt uppmärksammats för att de hjälper till att träna muskeln Musculus Pubococcygeus som både påverkar kontinens och kontraherar i samband med orgasm. Men genom att använda knipkulor så aktiverar man även övriga delar av bäckenbottenmuskulaturen.

Därför anser många att en stark bäckenbotten leder till mer kraftfulla orgasmer och minskad risk för inkontinens.

 • Med knipkulor kan man träna muskeln Musculus Pubococcygeus vilket motverkar inkontinens och främjar orgasm.
 • Enkla att ta med sig och går att använda i stort sett var som helst.
 • Rithual Priya Fjärrstyrt Ägg: G-spot
  649 kr
 • Produkter på rea
  Lelo Luna Knipkulor Plus
  578 kr
 • Lelo – Luna Mini Kulor
  897 kr

Kegels: Vanlig & Omvänd
Även om knipkulor kan hjälpa så går det att aktivera bäckenbottenmuskulaturen helt utan redskap. I detta hänseende så har kegelsövningar blivit ett givet alternativ. Enligt många så är den största utmaningen att faktiskt identifiera musklerna och därefter lära sig att både spänna dem och slappna av.

 • Kegels utförs genom att manuellt kontrahera bäckenbottenmuskulaturen. Många jämför det med att stoppa strålen medan man urinerar.
 • Omvänd kegels jämförs ofta med att helt enkelt slappna av. En vanlig missuppfattning är att omvänd kegels sker på samma sätt som när man framtvingar urinering, men för rätt utförande bör man fokusera på att låta musklerna slappna av i samband med utandning.
 • Vissa upplever att det är enklare att aktivera muskulaturen om man sitter på en stol eller hukar sig.

Sexuell Stimulans
Regelbunden sexuell stimulans och orgasm är lika så ett givet sätt att säkerställa regelbundet blodflöde och muskelaktivering. Oavsett om det sker manuellt, med hjälpmedel eller med en partner så är det ett givet sätt att hålla reproduktionsorganet i trim.

Utöver knipkulor har vi ett flertal enkla produkter för dig som vill säkerställa både njutning och nytta.

 • Produkter på rea
  Satisfyer Pro 2 Air Pulse Stimulator
  349 kr
 • Produkter på rea
  Orgie Orgasm Droppar Klitorisstimulerande – 30 ml
  220 kr
 • Produkter på rea
  Satisfyer Gentle Classic Vattenbaserat Glidmedel – 150ml
  103 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *