Edging för män

Edging har blivit ett populärt sätt att hålla längre sängen, få starkare orgasmer och bättre kontroll över sin utlösning. Men samtidigt kräver det en hel del engagemang och att man är lyhörd på sina kroppsliga signaler. Så här fungerar edging för män.

Hålla längre i sängen
Edging har blivit ett populärt sätt att hålla längre sängen, få starkare orgasmer och bättre kontroll över sin utlösning. Men samtidigt kräver det en hel del engagemang och att man är lyhörd på sina kroppsliga signaler. Så här fungerar edging för män.

Edging är egentligen bara ett annat begrepp för orgasmkontroll. Tanken är att man ska få bättre kontroll över sig själv och sin utlösning genom att vara uppmärksam på sina kroppsliga signaler och vad som sker i samband orgasm.

Här är några tips på edging för män. Kom däremot ihåg att det handlar om din kropp och och dina reaktioner, så det går aldrig att påskynda bra och effektiv edging.

1. Förberedelse
Först och främst så kan det vara en bra idé att fundera lite på vad son sker i kroppen i samband med stimulering. Försök vara medveten på hur blodet flödar till penis och hur stimulering leder till en tilltagande och alltmer intensiv känsla. Fundera särskilt på vad som händer i samband med orgasm och vilka muskler som aktiveras.

Det bästa tipset på förberedelse är förmodligen att vara öppen för olika känslor, och inte försöka styra vad man upplever.

  • Ordna en miljö där du känner dig trygg och kan vara ifred så länge som behövs.
  • Var beredd på att det kan ta tid och låt det ta så lång tid som behövs.

2. Utförande
Att utföra edging kräver att du är i en trygg och ostörd miljö. Särskilt då det förutsätter full kontroll i och med att du kommer att arbeta dig upp till orgasm utan att fullgöra den. Börja onanera och håll en jämn takt tills dess att du känner att utlösningen närmare sig. Sluta och slappna av. Vänta tills dess att känslan har försvunnit och börja igen. Fortsätt så ett antal gånger. Du väljer själv om du vill avsluta med orgasm eller acceptera känslan.

  • Börja onanera och fortsätt tills du närmar dig utlösning.
  • Sluta innan du nått den nivå att du inte kan hindra dig från att komma.
  • Repetera så många gånger du orkar eller känner för.
  • Du väljer själv om du vill avsluta med en utlösning.

Testa olika knep och metoder för att hitta den rutin som passar bäst för just dig. Det finns inget som är rätt eller fel.

Fördelar med Edging
Det finns ett flertal fördelar med edging. För de som har svårt att få orgasm kan det vara en väg till enklare utlösning. Samtidigt är det ett sätt att motverka förtidig utlösning och maximera njutningen. Det är även en väg till bättre kroppskännedom och kan förbättra helhetsupplevelsen i samband med sex eller onani.

Vilka fördelar du kan förvänta dig kommer däremot att bero på ditt engagemang och med vilken inriktning du väljer att syssla med edging. Det är däremot väldigt få som inte uppger att de på ett eller annat sätt har upplevt positiva effekter med edging.