Fördelar med en penisring

Fördelar med penisring

En del av sexlivet
Många är nyfikna och intresserade på penisringar. Och med goda anledningar. De kan nämligen ge många fördelar och såväl stärka erektionen som att främja den sensoriska upplevelsen. Här tar vi en titt på några av de fördelar du kan förvänta dig med en penisring.

Trots att penisringen har funnits på marknaden oerhört länge så är det först nu som den fått ett större mått av uppmärksamhet. Kanske för att vibrerande penisringar och penisringar för par har gjort dem till en mer spännande sak att göra till en del av sexlivet.
Men att använda penisringar kan ha ett stort antal fördelar. Här är några av dem.

1. Starkare erektioner
Det kanske allra mest klassiska användningsområdet för penisringar är att främja erektioner. Idén bakom det hela är att erektion kräver dels att blod kan flöda till penis, men även att blodet hindras från att lämna penisen. Genom att minska återflödet så gör en penisring att man kan få starkare och mer långvarig erektion. För att detta ska fungera optimalt bör man inte applicera penisringen förrän dess att man har fått erektion.

Även om inte alla uppger att de fått starkare erektioner så är det en av de främsta anledningarna för många att välja just penisringar.

 • Singun – Vibrerande Penisring
  399 kr
 • Addicted toys Penis ring set av 4 olika
  80 kr
 • Darkness duo rings for penis
  90 kr
 • Addicted Toys – 7 Flexibla Penisringar
  208 kr

2. Starkare orgasmer
Många uppger att användandet av penisring har gett dem starkare och mer intensiva orgasmer. Exakt vad som ligger bakom mekanismen är däremot oklart. Enligt många har det att göra med erektionsstyrka, medan andra anser att det beror på att penisringen ökar sensitiviteten i känslonerverna. Huruvida du kommer att uppleva mer påtagliga orgasmer är däremot högst individuellt.

 • Darkness flexible cock rings set of 3
  99 kr
 • Darkness penis ring with strap
  315 kr

3. Ökad känsla för din partner
Numera finns det penisringar med dubbel effekt som även är utformade för att stimulera din partner. Det gör att de kan bli ett bra tillskott till den gemensamma sexupplevelse. För bästa upplevelse är det en bra idé att välja en penispump som är särskilt framtagen för denna sorts ändamål. Med fördel kan man välja en penisring med inbyggd vibrator eller med särskild utformning för stimulering av klitoris.

 • Singun – Vibrerande Penisring
  399 kr
 • Satisfyer Royal One Powerful Appstyrd Penisring
  439 kr
 • Erospace Rapid Vibrerande Penisring med klitorisstimulering
  299 kr

Vilken variant bör man välja?
Penisringar kategoriseras vanligtvis utifrån huruvida de är justerbara, solida, silikonbaserade eller vibrerande. Vilken man föredrar beror i stor utsträckning på egna preferenser, samt hur man planerar att använda den. En bra idé är att testa en traditionell silikonbaserad penisring, och därefter avgöra huruvida det är något man uppskattar. Värt att tänka på är att de olika varianterna har stora skillnader när det kommer till sensorisk upplevelse och funktionalitet.

 • Slipper – Penisring För Par
  250 kr
 • Addicted Toys – 7 Flexibla Penisringar
  208 kr

Är penisringar lämpade för alla?
En tumregel är att aldrig använda en penisring under längre tider än vad man annars skulle ha haft erektion. Detta för att undvika att man skapar sämre förutsättningar för blodomsättning i penis. Vissa avråder även personer med nerv- eller omsättningsproblem såsom diabetes från att använda penisringar. Hör du till någon av dessa grupper är det definitivt en bra idé att vara lite extra varsam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *