Hur stimulerar man Prostatan?

Tillgängligheten på sexleksaker för män har definitivt skjutit i höjden. Prostatamassage är ett sätt att både främja sexuell hälsa och uppleva väldigt intensiva orgasmer. Här tar vi en titt på prostatans sexuella funktion.

För många män så är prostatan ganska outforskad. De flesta är medvetna om att den finns, och att den påverkar urinflödet. Däremot är det först på senare tid som dess sexuella funktion har uppmärksammats. Prostatan är nämligen en väldigt erogen zon som för många är en väg till oerhört intensiva orgasmer.

Mannens prostata är en körtel som sitter i nära anslutning till urinblåsan, och är åtkomlig ungefär fem centimeter in i analen. Den går att nå med fingrarna, men är enklast att komma åt med hjälp av särskilt utformade prostatmassörer.

  • Mannens prostata är väldigt känslig för stimulering. Enligt somliga är den en av de mest känsliga punkterna.
  • Prostatan kallas ibland för p-punkten med anspelning på kvinnans g-punkt.
  • Prostatastimulering kan ge intensivare orgasmer, ge starkare erektion och främja sexuell hälsa. Vissa anser att det är en helt ny sorts sexuell upplevelse.

Men hur får man ut det mesta av prostatamassage?

En oerhört känslig punkt

Vad som kännetecknar prostatan i ett sexuellt hänseende är att den har väldigt många nervändar. Många jämför dess känslighet med ollonet, vilket gör att det blir en väg till en annan sorts intensiv sexuell upplevelse.

Medan vissa kan få orgasm enbart av att stimulera prostatan, så är det för andra ett sätt att förstärka orgasm i samband med onani eller samlag.

Prostatamassage – Med eller utan vibration

En stor fördel med sexleksaker för prostatamassage är att de gör det enkelt att komma åt, och i många fall möjliggöra intensiva vibrationer som maximerar känslan. De säkerställer även att man kan få jämnt tryck och så bred kontaktyta som möjligt.

Dessa kan användas solo eller med en partner. Genom att välja storlek och utförande kan man även justera efter tycke och smak. Ofta rekommenderas att man börjar med en prostatamassör i något mindre utförande, för att kunna utforska och hitta ens egna preferenser.

Manuellt eller med redskap?

Eftersom prostatan är ganska lättåtkomlig så är det absolut inte nödvändigt med ett särskilt redskap. Den går att stimulera med hjälp av ett finger. Men samtidigt är det ett faktum att det kan vara ganska otymplig, och att ett finger inte ger lika bra kontakt som ett särskilt redskap.

Är du osäker på huruvida prostatamassage är något för dig så är det däremot en bra idé att testa manuell massage. För även om prostatan är oerhört känslig så är det inte alla som uppskattar den sorts stimulering.

Vi har flera produkter för prostatamassage

I takt med att efterfrågan på prostatmassörer ökar så ser vi till att bredda utbudet. Därför har vi ett flertal produkter med eller utan vibratorfunktion. Ett givet sätt att utforska och uppleva mer intensiva och varierade orgasmer. Med eller utan partner. Välj mellan ett flertal prostatadildos och hitta det utförande som passar dig bäst.