Stavvibratorer: Från Hitachi Magic Wand till Lelo Smart Wand

Stavvibratorer och wands har den senaste tiden vuxit i popularitet. För många är de något utav stapelvaror bland sexleksaker. Mycket på grund av att de är väldigt mångfacetterade och fyller en funktion som går långt bortom klassiska vibratorer, dildos och övriga mer specialiserade leksaker. Vi har tagit en titt på varför de lever upp till ryktet att vara orgasmmaskiner.

Stavvibratorn går under många namn. Allt ifrån Magic wand till massagestav. Men oavsett benämning så delar samtliga modeller samma principiella grundutförande och funktionalitet. De är särskilt konstruerade för att leverera starka vibrationer på en förhållandevis koncentrerad yta. Stavarnas kraftfulla motor säkerställer att stavhuvudet vibrerar på ett unikt och intensivt sätt. På så sätt möjliggör de djup stimulering och fungerar samtidigt som klitorisvibratorer. Det är knappast en överdrift att påstå att de är det givna valet för extern orgasm.

Stavvibratorer har även den särskilda ställningen att faktiskt ha utvärderats på vetenskaplig väg. De har nämligen med väldigt positiva resultat använts för att hjälpa kvinnor med anorgasmi, eller orgastisk dysfunktion, att få orgasm. Ofta så lovordas sexleksaker som unika upplevelser. Men med stavvibratorer så finns det otroligt nog en objektiv grund för att kalla dem regelrätta orgasmmaskiner.

Fördelar:

  • I princip en direktväg till extern orgasm. Många anser att det är mer eller omöjligt att inte komma.
  • Går även att använda för traditionell massage.
  • Kan med fördel också används av män.

Nackdelar:

  • Drar en hel del ström vilket gör att man kan behöva planera i förväg om man väljer en uppladdningsbar modell.
  • Ganska otympliga. Förmodligen inget att ta med sig på resan.
  • Vissa upplever att de är för intensiva. En vanligt förekommande rekommendation är att placera en vikt handduk mellan vibratorn och kroppen, för att dämpa intensiteten.
  • Något mer högljudda än övriga alternativ.

Kom ihåg att alla stavvibratorer inte är stöpta i samma mall. Det går helt enkelt inte att jämföra de mer välkända märkena med billigare alternativ. Främst på grund av att det är motorkraften som avgör hur kraftiga vibrationer som skapas. Och denna går inte att kompromissa med. För att undvika en dålig erfarenhet bör du därför välja en vibrator som verkligen levererar.

En klassiker sedan 1968

Hitachi Magic Wand anses vara den första massproducerade stavvibratorn. Den lanserades redan 1968 och har blivit både samlarobjekt och en symbol för sexpositivismen. Den tillverkas fortfarande men går numera under namnet Magic Wand Original.

Originalmodellen nådde däremot aldrig bortom Amerikas gränser. Kopian Europe Magic Wand lanserades särskilt för oss européer och anses vid sidan av stavar från Lelo, Domi och Doxy vara det enda jämförliga alternativet.

Oavsett om du upplever svårigheter att få orgasm eller om du bara vill ha en riktigt kraftfull upplevelse så är en stavvibrator det givna valet. Det finns förmodligen inga andra produkter på marknaden som blivit så pass förknippade med snabba, starka och i vissa fall till och med överväldigande externa orgasmer. De måste upplevas!