Sex – Tips för variation

Sex är ett brett begrepp:
Sex är ett oerhört brett begrepp. Och i tider präglade av individualitet har det blivit väldigt uppenbart att det finns en oerhörd mängd olika idéer, tankar, fantasier och ambitioner kring sex. Här är några tips för dig som vill utforska.

Ett stimulerande och givande sexliv är i många fall en viktig del av vår mänskliga existens. Oavsett ålder och individuella förutsättningar. Men samtidigt är det väldigt vanligt att man av olika skäl inte upplever sex som är full ut tillfredsställande.

 • Det finns inget rätt, fel, bra eller dåligt när det kommer till sex och samlevnad. Tvärtom handlar det om både individuella och gemensamma önskemål.
 • Sex och samlevnad är något föränderligt. Att acceptera att olika perioder präglas av olika upplevelser är en del av det hela.
 • Att bevara nyfikenhet och nöje är ett enkelt sätt att alltid uppleva nya saker.
 • Sexleksaker är ett smidigt sätt att uppleva nya saker på både ett fysiskt och mentalt plan.
 • Produkter på rea
  Satisfyer Pro 2 Air Pulse Stimulator
  359 kr
 • Produkter på rea
  Orgie Orgasm Droppar Klitorisstimulerande – 30 ml
  220 kr
 • Produkter på rea
  Fleshlight Stoya Destroya – Vagina
  659 kr
 • Produkter på rea
  Panty Rebel Fjärrstyrd Vibrator Med Trosor
  410 kr

Här har vi tagit en titt på några sätt variera och förbättra sexlivet.

1. Öppenhet, ärlighet och kommunikation
Det går inte att i tillräckligt stor utsträckning påpeka vikten av öppenhet och ärlighet när det kommer till sex. Detta handlar om att vara ärlig med såväl sig själv som mot en eventuell partner. Att erkänna och uppmärksamma sina önskemål, rädslor och farhågor är ofta ett stort steg mot att såväl bearbeta som att integrera dem.

2. Stryk alla idéer om prestation
Vi människor har en naturlig tendens att se saker och ting som prestationer. Detta leder indirekt till att man ofta kategoriserar saker utifrån huruvida men upplever sig ha lyckats eller misslyckats. När det kommer till sex är detta sällan ett särskilt fördelaktigt synsätt. Försök istället att se allting som upplevelser att uppleva på egen hand eller med din partner. Oavsett utkomst.

 • Aona - G-spot Vibrator With Heating Function Aona - G-spot Vibrator With Heating Function
  Produkter på rea
  Aona – G-spot Vibrator Med Uppvärmnings Funktion
  240 kr
 • Produkter på rea
  Addicted Toys – 7 Flexibla Penisringar
  175 kr
 • Produkter på rea
  Satisfyer Masturbator Egg – Crunchy
  55 kr

3. Sexleksaker som en del av upplevelsen
Människokroppen är oerhört mångfacetterad. Mängden nervändar och känselorgan är i det närmaste otaliga. Detta är även en stor del av hemligheten bakom vår förmåga att ha så pass många och varierade sexuella upplevelser. Vad som är unikt med sexleksaker är att de både stimulerar såväl fantasier som organ. Därför kan de förhöja den sexuella upplevelsen på fler än ett sätt. Både via direkt stimulans och genom att väcka nervbanor som man inte nödvändigtvis visste fanns.

4. Bevara glädjen och nyfikenheten
Att se till att bevara glädjen, nyfikenheten och lusten att utforska är ett givet sätt att skapa rätt förutsättningar för långsiktigt varierat sex. Genom att ge dig själv och din eventuella partner rätten att vara nyfiken säkerställer du i princip permanent sexuell variation. Det är även viktigt att komma ihåg att sex och samlevnad på många sätt är ett uttryck för hur på det stora hela lever och mår. I många fall är det svårt att ha ett bra sexliv om det finns problem som ligger och gnager..

 • Produkter på rea
  Eros Aqua Medical Vattenbaserat Glidmedel – 250 ml
  79 kr
 • Produkter på rea
  Satisfyer Royal One Powerful Appstyrd Penisring
  399 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *