Förstagångsköpare: Så väljer du rätt

Tips & Idéer:
Utbudet av sexleksaker är enormt. Lika så är idéerna om vilka som är bäst. Här är några tips för dig som ska köpa din första sexleksak.

Att välja sexleksak är på många sätt högst individuellt. Vad som känns rätt för en person är inte nödvändigtvis vad som fungerar för någon annan. Och i många fall så skiftar våra enskilda preferenser med tiden. Den positiva slutsatsen av detta är att sexleksaker kan vara en källa till en hel livstid av upplevelser. Men samtidigt innebär den ekonomiska och praktiska verkligheten att man måste sålla bland utbudet.

Här är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt.

1. Sätt en rimlig budget: Ger utrymma att testa
Innan man är säker på vad man vill ha så är det sällan en bra idé att spendera en enorm summa pengar. Genom att sätta en rimlig budget kan får du även möjligheten att testa olika modeller och varianter. Samtidigt är det en bister sanning att kvalitet har en tendens att kosta. Försök att hitta en bra kompromiss mellan det dyraste och det billigaste alternativet. I många fall är det bättre att lägga lite extra pengar för att få en produkt som verkligen lever upp till förväntningarna.

2. Välj rätt material: Silikon är att lita på
Silikon har kommit att bli något utav en standard för sexleksaker. Främst på grund av det är icke-poröst, kroppssäkert och hållbart. Men samtidigt är de inte kompatibla med silikonbaserade glidmedel och många har individuella materialpreferenser som gör att silikon inte blir ett förstahandsval. För dig som är förstagångsköpare är däremot silikon ett bra ställe att börja på.

3. Börja med en klassiker och satsa brett
Kroppen har många erogena zoner. Och det tar ditt att utforska. Har du inte använt sexleksaker tidigare så är en klassisk dildo ofta ett bra val. Oavsett kön. Stavvibratorer är även populära. Att direkt välja specialiserade leksaker såsom g-punktsstavar kan vara lockande men riskerar även leda till att man upplever för intensiv och riktad stimulering.

4. Se det som en investering
Sex och sexuell hälsa är oerhört viktiga saker. Att köpa sexleksaker blir därför en fråga om såväl njutning som reproduktiv hälsa. Därför bör du definitivt se det som en investering. Räds inte för att göra kompletterande köp för att få ett utbud som säkerställer att du har vad som krävs för att tillfredsställa dig och din eventuella partner. I många fall ger det stor avkastning i mån av bättre sexliv och mer glädje i vardagen.