Förstagångsköpare: Så väljer du rätt

Tips & Idéer:
Utbudet av sexleksaker är enormt. Lika så är idéerna om vilka som är bäst. Här är några tips för dig som ska köpa din första sexleksak.

Att välja sexleksak är på många sätt högst individuellt. Vad som känns rätt för en person är inte nödvändigtvis vad som fungerar för någon annan. Och i många fall så skiftar våra enskilda preferenser med tiden. Den positiva slutsatsen av detta är att sexleksaker kan vara en källa till en hel livstid av upplevelser. Men samtidigt innebär den ekonomiska och praktiska verkligheten att man måste sålla bland utbudet.

 • Produkter på rea
  Satisfyer Pro 2 Air Pulse Stimulator + Vibration
  454 kr
 • Produkter på rea
  Aqua Quality Vattenbaserat Glidmedel – 100 ml
  64 kr
 • Nacho’s realistiska dildo 24 cm
  851 kr
 • Kingcock Trippel densitets dildo 13 cm
  546 kr

Här är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt.

1. Sätt en rimlig budget: Ger utrymma att testa
Innan man är säker på vad man vill ha så är det sällan en bra idé att spendera en enorm summa pengar. Genom att sätta en rimlig budget kan får du även möjligheten att testa olika modeller och varianter. Samtidigt är det en bister sanning att kvalitet har en tendens att kosta. Försök att hitta en bra kompromiss mellan det dyraste och det billigaste alternativet. I många fall är det bättre att lägga lite extra pengar för att få en produkt som verkligen lever upp till förväntningarna.

2. Välj rätt material: Silikon är att lita på
Silikon har kommit att bli något utav en standard för sexleksaker. Främst på grund av det är icke-poröst, kroppssäkert och hållbart. Men samtidigt är de inte kompatibla med silikonbaserade glidmedel och många har individuella materialpreferenser som gör att silikon inte blir ett förstahandsval. För dig som är förstagångsköpare är däremot silikon ett bra ställe att börja på.

 • Produkter på rea
  Tenga Egg Onanileksak – Crater
  65 kr
 • Lovense Ambi – Bullet Vibrator Med App
  869 kr
 • Produkter på rea
  OHMAMA VIBRATING BULLET SILVER 8 CM
  227 kr

3. Börja med en klassiker och satsa brett
Kroppen har många erogena zoner. Och det tar ditt att utforska. Har du inte använt sexleksaker tidigare så är en klassisk dildo ofta ett bra val. Oavsett kön. Stavvibratorer är även populära. Att direkt välja specialiserade leksaker såsom g-punktsstavar kan vara lockande men riskerar även leda till att man upplever för intensiv och riktad stimulering.

4. Se det som en investering
Sex och sexuell hälsa är oerhört viktiga saker. Att köpa sexleksaker blir därför en fråga om såväl njutning som reproduktiv hälsa. Därför bör du definitivt se det som en investering. Räds inte för att göra kompletterande köp för att få ett utbud som säkerställer att du har vad som krävs för att tillfredsställa dig och din eventuella partner. I många fall ger det stor avkastning i mån av bättre sexliv och mer glädje i vardagen.

 • Produkter på rea
  Tenga Egg Hard Boiled 6 Pack
  379 kr
 • Spanish fly desire 15ml
  168 kr
 • Satisfyer ultra power bullet 8 – Turquoise
  649 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *