Påsk 2022 – Choklad, Sex och upplevelser

Glad Påsk Från Basic Lust!
Påsken närmar sig och det är ingen hemlighet att det för många innebär mat, dryck och godis. Särskilt choklad. Här tar vi en titt på den spännande och på många sätt oklara kopplingen mellan mat och sexualitet.

Att sex och sexualitet handlar om avsevärt mycket mer än fysiska erogena zoner måste nog sägas vara på alla sätt och vis etablerat. Många har nog en intuitiv känsla för att sex handlar lika mycket om finstilta mentala upplevelser, inställningar och förutsättningar varav många på ett eller annat sätt härleds till signalsubstanser, hormoner och receptorer.

Den senaste tiden har man även i allt större utsträckning kommit att uppmärksamma den s.k. tarm-hjärna-axeln som sätter fingret på den enorma koppling som finns mellan matsmältningssystemet och nervsystemet.

Hur knyter detta då samman till påsk? Påsk är på gott och ont väldigt förknippad med choklad. Och just choklad är en av de mest historiens mest omnämnda och samtidigt kontroversiella afrodisiakum.

ChokladAfrodisiakum, godsak eller både och?
Choklad har en väldigt lång historia som sträcker sig tillbaka till de forn historiska kulturerna i Sydamerika. Kakao var en viktig komponent i såväl mat som dryck och hade såväl vardagliga användningsområden som en särskild ceremoniell ställning. Det var vedertaget att choklad och kakao helt enkelt påverkade människor på många olika sätt.

I en modern kontext skulle vi antagligen säga att chokladens inverkan på oss är en följd av kakaobönans särskilda sammansättning av stimulerande alkaloider såsom koffein och teobromin samt dess mångfacetterade innehåll av diverse fytokemikalier.

Hur och i vilken utsträckning choklad inverkar på den sexuella upplevelsen är på många sätt oklart. Medan vissa studier inte har sett någon inverkan alls, så har andra dokumenterat en påtaglig skillnad i den sexuella upplevelsen.

Kanske kan skillnaderna förklaras i att eventuella effekter är ett resultat av kakao, och att kakaoinnehållet varierat stort mellan olika chokladsorter. Hur som helst spekulerar många i att konsumtion av choklad kan frigöra serotonin och även främja blodflöde genom att motverka kärlsammandragning och främja blodets syretransport. I praktiken skulle det innebära bättre förutsättningar för mental stimulering, och ökad fysisk känslighet vilket åtminstone teoretiskt sett skulle kunna resultera i allt ifrån starkare orgasmer till bättre erektion.

Vi Har Många Alternativ För Påsk
Oavsett vad du själv har för förhållande till choklad så kan påsken på många sätt bli en chans att experimentera och testa nya upplevelser. Inför påsk har vi därför ett flertal erbjudanden som vi hoppas kan vara av intresse.

Här hittar du rabatterade klassiker för dig som vill pröva på och göra 2022 års påsk till en minnesvärd upplevelse, eller för dig som vill testa något nytt eller fylla på lagret med pålitliga basvaror.

Ägg För Honom
Onaniägg är en förhållandevis ny företeelse som enligt många är ett lite mer diskret och mer praktiskt alternativ till Fleshlight. De är prisvärda, oerhört smidiga och ger definitivt valuta för pengarna.

Vibrationer För Henne
Wands och vibrationsstavar är på god väg att bli en av sexleksaksvärldens basvaror. För dig som vill ha något som helt enkelt fungerar är de ett givet val.