Metalldildos: För- och nackdelar

Metall- och ståldildos har på senare tid blivit väldigt populära. På sätt och vis utgör det en återgång till efterfrågan på de historiskt sett mer vanligt förekommande rigida sexleksakerna. De förknippas särskilt med friktionslöshet, precision, en känsla av tyngd och hög hygien. Här tittar vi närmare på såväl fördelar som nackdelar.

Bland utbudet av dildos så har stål och metall något utav en särställning. Det finns nog inget annat material som på en och samma gång är silkeslent och tillför en unik känsla av tyngd. I och med att de är icke-flexibla och hårda skapar de optimala förutsättningar för precisionsstimulering.

Fördelar:

  • I princip friktionslösa vilket innebär att det i många fall inte behövs glidmedel.
  • Icke-porösa, vilket gör att de kräver minimal med skötsel och är oerhört enkla att rengöra.
  • Går att använda med samtliga glidmedel utan att man behöver oroa sig för korsreaktioner mellan materialen.
  • Håller förmodligen hela livet ut.
  • Kan med fördela kombineras med stavvibrator.

Nackdelar:

  • Oftast lite mer kostsamma om man vill vara säker på att få kirurgiskt och certifierat stål.
  • Finns endast ett fåtal tillverkare som tillhandahåller kvalitativa ståldildos.

Neutrala aspekt:

  • Väger mer än andra alternativ vilket vissa tycker ger en bättre känsla av tyngd, medan andra upplever att det blir ansträngande.
  • Leder och bevarar både värme och kyla. Optimalt för temperaturlek men gör även att dildon har en tendens att hålla samma temperatur som där den har förvarats.

Bland de som föredrar denna sorts dildos så är viktkänslan ett återkommande tema. Vid vaginal användning så bidrar i många fall tyngdkraften till penetrering. Det solida materialet gör i sin tur att man maximerar kontaktytan och knappast kan undvika en stimulerande upplevelse.

På sätt och vis en klassiker

Att dildos skulle vara något samtida är en idé som historiker och arkeologer definitivt slagit hål på. Tvärtom sträcker sig förekomsten av sexleksaker långt bortom vår moderna tidräkning. Och även om ståldildos för oss upplevs som en ny företeelse så har de avsevärt mycket mer gemensamt med historiska sexleksaker.

Fram tills upptäckten av syntetmaterial så bestod samtliga dildos av hårda material såsom metallegeringar eller blankslipat trä. Det är därför fullt rimligt att påstå att en rigid dildo utgör såväl urtypen som sinnesbilden av en klassisk dildo.

Jämfört med de mer historiska materialvalen så har rostfritt stål av typen 316, eller kirurgiskt stål, blivit något utav en standard. Anledningen är att det säkerställer en len och friktionslös yta samtidigt som dildon blir tålig, rostfri och värmebeständig. Det är även den sorts stål som enligt gällande EU-direktiv lever upp till rådande krav för långvarig och nära kontakt med hud och kropp.

Är du osäker på om det är något för dig? Det finns egentligen inget annat sätt än att pröva på. Om du känner att det är värt priset så finns det förmodligen inget som går att jämföra med en riktigt bra ståldildo! Definitivt ett köp som med rätt skötsel kommer ge dig nytta och nöje under hela livets gång.