Hur ska man förlänga sin uthållighet i sängen?

Vad är din anledning till en längre uthållighet?
Det finns många anledningar att vilja utöka uthållighet. Vi har tagit en närmare titt på vilka alternativ som finns.
Uthållighet i samband med samlag är en mångfacetterad fråga. Medan vissa upplever för tidig utlösning så vill andra helt enkelt maximera längden på njutningen. Detta gör även att det inte finns någon enskild produkt eller lösning som passar alla.

Alternativ för dig som vill fördröja din utlösning:

  • Kosttillskott som komplement till en i övrigt sund och varierad kost. Kan främja starka erektioner och bidra till längre samlag.
  • Kondomer med bedömnings medel. Det kanske mest klassiska alternativet.
  • Sprayer med erektionsfrämjande medel eller bedömnings medel har blivit ett populärt alternativ för de som vill ha fördelarna utan att behöva använda kondomer för applicering.
  • Våtservetter med bedömnings medel. Ett modernt och lättanvänt alternativ med den stora fördelen att appliceringen blir väldigt diskret.
  • Övningar för att minska känsligheten i penis eller motverka för tidig kontrahering av de muskler som har inverkan på utlösning. Omvänd kegels, eller massage av penishuvud och penissträng är vanligt förekommande alternativ.
  • Övningar för att minska stress och prestationsångest.
  • Medicinsk hjälp. För dig som har testat allt och fortfarande upplever påtagliga problem så kan det vara värt att kontakta en läkare.

Men hur fungerar utlösning och hur fördröjs den?

Ett mångfacetterat dilemma:

Manlig utlösning är ett resultat av rytmiska muskelkontraktioner som uppstår efter en period av stimulering. Ibland kallas dessa för peristaltiska muskelrörelser. När det gäller utlösning så är dessa kontraktioner ofrivilliga och är ett resultat av samspelet mellan känselreceptorer i penis och det centrala nervsystemet.

Denna komplexitet gör att för tidigare utlösning än önskat kan handla om ett stort antal olika saker. Allt ifrån överkänslighet i penis till spända muskler. Kopplingen till nervsystemet gör även att man har sett en tydlig koppling mellan hjärnans signalsubstanser och utlösning.

För dig som vill maximera din uthållighet är det därför en bra idé att fundera lite extra noggrant på vad som kan tänkas ligga bakom det hela.

  • Försök identifiera vad det är som gör att du får utlösning tidigare än du vill. Då blir det enklare att vidta åtgärder som faktiskt gör skillnad.
  • Undvik att hantera situationen i hemlighet. Att vara öppen om situationen med din partner kan i många fall lätta stress och tillföra perspektiv.

På det stora hela kan det vara en bra idé att ta situationen med så stor klackspark som möjligt. En stor del av alla män kommer periodvis under sina liv att uppleva varierad uthållighet.

Vi har ett stort antal produkter som kan både hjälpa dig att ha längre samlag, och att identifiera möjliga orsaker bakom att du inte har den uthållighet du önskar. Kom däremot ihåg att det är lätt att överskatta sina egna upplevda brister och det är långt ifrån nödvändigt att hålla i en evighet.