Vad är Fleshlight?

Fleshlight som produktserie har snart trettio år på nacken. Därför är det inte så konstigt att den är både trendsättande och ikonisk. På många sätt är dess utförande numera även något utav en de facto branschs standard. Men hur började det? Och vad kännetecknar en modern Fleshlight?

Idén bakom Fleshlight sträcker sig tillbaka till 1995. Amerikanen Steve Shubin fick i samråd med sin fru idén att tillverka en sexleksak för män som på ett sensoriskt plan, och i så stor utsträckning som möjligt, motsvarade ett klassiskt samlag. Men det tog en hel del experimenterande för att hitta rätt utförande och sammansättning.

  • Fleshlight är en sexleksak som ursprungligen lanserades som en artificiell vagina.
  • Numera finns Fleshlight som mun, analkanal och med helt unika texturer.
  • Det finns fler än 200 olika Fleshlights med individuella texturer.
  • Många av texturerna är ett resultat av kroppsavgjutning av porrskådespelares kroppar. Dessa marknadsförs som Fleshlight Girls.
  • Finns även tillgänglig med vibrationsfunktion.

Men innan vi tittar närmare på hur Fleshlight gick från sexleksak till fenomen så bör vi nämna vad det faktiskt är. I lite mer utförliga termer.

Mer än bara njutning

Fleshlight marknadsförs av tillverkaren Interactive Life Forms som ett redskap för manlig njutning. Och på sätt och vis krävs väl egentligen ingen närmare förklaring. Men vad som gör den unik är främst två punkter. Dess diskreta utförande, och möjligheten att välja olika texturer. Dessa två faktorer är anledningen till att den av många anses vara den mest revolutionerande sexleksaken för män.

  • Fleshlight har ett diskret utförande och tar väldigt lite plats.
  • Möjligheten att ta del av många olika texturer skapar oanade möjligheter till spännande upplevelser.

En hel del personer har kommit att se Fleshlight som en standardprodukt bland de numera många onaniprodukterna. Men från produktlanseringen 1997 dröjde det till mitten av 2000-talet innan Fleshlight uppmärksammades internationellt. Då var diskretion på många sätt och vis det säljande nyckelordet, men mycket har hänt sedan dess.

Numera är de istället väldigt förknippade med de modeller vars texturer är ett resultat av kroppsavgjutningar. Detta har gjort att vissa dragit det så långt att påstå att Fleshlight kort och gott sparkade upp dörrarna för sexleksaker för män och tog bort många tabu.

Men det är värt att poängtera att det döljer sig mer än bara njutning bakom Fleshlight. Den har även populariserats som uthållighetsträning för den som vill maximera sin uthållighet, eller för den som tycker sig uppleva för tidig utlösning.

På det stora hela så verkar mycket av populariteten kring Fleshlight handla om att den i grund och botten ger män större kontroll över onaniupplevelsen. Tack vare ett stort utbud av texturer och särskilda funktionaliteter så är den ett givet val för den som gillar alternativ.

Vi på Basic Lust tycker att utvecklingen kring Fleshlight är oerhört innovativ. Med dess ständigt växande utbud är det verkligen bara fantasin som sätter gränser.